Публикация

Електронното направление за PCR тест ще е готово до края на другата седмица

Електронното направление за PCR тест ще е готово до края на другата седмица

Електронното направление за PCR тестове ще бъде готово в края на другата седмица. В същия период ще бъдат отпуснати и пари на всички Спешни центрове в страната, за да бъдат осигурени бързи антигенни тестове.


Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред Нова телевизия.


Министърът коментира и случая на семейство, останало дни наред без болнична помощ, като заяви, че личните лекари сами преценят кои случаи са спешни.


Системата е претоварена

Предупреждавахме, че това ще е се случи, ресурсът на системата не е неизчерпаем. Всеки може да звънне на личния си лекар, той ще го насочи към органите на РЗИ - те извършват PCR тест, подчерта проф. Ангелов.


„Вече съществува координация между лечебните заведения в страната. Такъв денонощен координационен център, който докладва за свободните места, има в София. Той работи чрез електронна система. Има такъв център и във Варна“, каза здравният министър.

Коментари

Пълни глупости.Обаждала съм се на РЗИ повече от 10 пъти и отговорът е винаги:"Да си го платят,не можем да дадем направление."

Анонимен
30 окт 2020 19:43

А личните лекари, ще могат ли да издават направление за PCR тестове?

Анонимен
30 окт 2020 20:45

Я -  камилата, я - камиларя...

Анонимен
2 ное 2020 23:49

Какво стана с антигрипните ваксини за хората над 65 години. GP тата нямат и 5 процента за пациентите, които имат. Моя миналата година имаше 10 ваксини, сега са му обещали 5 при 200 пациента над 65 години. Ама и 5 не е получил.