Публикация
Аспарагин – аминокиселината, която се грижи за тонуса
Аспарагин (аспартат) е една от 20-те най-разпространени аминокиселини. Изолирана е за първи път през 1806 г. от сок на растението аспарагус (аспержи), откъдето произлиза и наименованието й. Тази аминокиселина поддържа баланса в централната и периферната нервна система и е съставна част на важни ензими, отговорни за дейността на черния дроб.
Аспарагиновата киселина:
- помага при разграждането на вредния амоняк в организма;
- участва в изграждането на имунната система, както и в синтеза на носителите на наследствената информация – ДНК и РНК;
- се включва в синтеза и разграждането на протеините;
- е едната от двете главни възбудни аминокиселини в мозъка.
Аспарагиновата киселина е изключително полезна и при състояние на умора
Спортисти, приемащи соли на тази киселина, проявяват значително по-голяма издръжливост в тренировките. Съчетаването на аспартата с друга аминокиселина – аргинин, създава оптимален синхронизиран ефект върху отслабения организъм и оказва ефективно противодействие на хроничната умора. Активират се енергизиращите въздействия върху мозъка и сърцето, както и детоксикацията на черния дроб. Укрепва се имунната система и преминаването към друг режим на натоварване става плавно и без стрес.
Двете аминокиселини са основни съставки на продукта „Амбинор Енерджи“ (ампули за пиене), заедно с магнезий, витамин В6 и Биотин.
„Амбинор Енерджи“ помага за:
- преодоляване на физическата и психическата умора;
- повишаване на жизнения тонус.
Коментари