Публикация

Ибупрофен ефективно облекчава болката, забавя стареенето

Ибупрофен ефективно облекчава болката, забавя стареенето

Ибупрофен е създаден в началото на 1960 г. в Англия и описан като „нестероидно противовъзпалително средство, използвано за облекчаване на болка и треска и намаляване на възпалението“. 

 

Редовни дози ибупрофен потискат възпалителните процеси в организма

 

забавят стареенето и могат да увеличат продължителността на живота на множество хора, според изследване, публикувано в списание Public Library.

 

 


Изследователи от HSPH съобщават, че възрастните, които редовно приемат ибупрофен, имат около една трета по-малък риск от развитие на болестта на Паркинсон и алцхаймер.


Проучване, публикувано в Journal of Leukocyte Biology твърди, че ибупрофен може да понижи възпалението при възрастни хора с туберкулоза.


Между май и януари 2003 г. изследователи, работещи по „Рандомизирано контролирано проучване за облекчаване на болката при деца с мускулно-скелетната травма“, установили, че

 

ибупрофен е по-ефективен при лечение на счупени кости, натъртвания и навяхвания

 

Те оценили 300 деца (от 6 до 17 години), които постъпили в спешното отделение с болка от нараняване (на крайниците, врата и гърба). Пациентите, които са получавали ибупрофен, имали по-голямо облекчаване на болката 60 минути след получаване на дозата в сравнение с други лекарства.

 


Изследователи от Stanford Hospital проучват 86 мъже и жени, страдащи от т.нар. „височинна болест“, и твърдят, че приемането на повече от 600 мг ибупрофен може да осигури сигурна превенция на състоянието.

 

 

Източници: MNT, CCM 

 

Коментари