Публикация

Движението повишава продуктивността ни по време на работа

Движението повишава продуктивността ни по време на работа

Редовното раздвижване на работното място може да повиши продуктивността ни

 

Имате ли изградена здравословна работна култура? В нея се включват редовните почивки, раздвижването, редовното хранене и т.н. Понякога забравяме, че всички тези дейности ни помагат да свършим работата си много по-добре и ефективно.

 

Най-често пренебрегваме движението! Стоенето пред компютъра ни кара да се чувстваме схванати, а това на свой ред понижава продуктивността ни. Затова сме ви подготвили няколко от най-популярните и ефективни движения за разтягане. С тях ще раздвижите тялото си, но така ще понижите и нивата на стрес и рисковете от „прегряване“.

 

Започнете с поза „Чайник“. С него ще раздвижиш основно мускулите на врата си, които премат много от напрежението, което причиняваме на тялото си докато стоим седнали.

 

Продължете със задно раздягане, което на свой ред се фокусира върху кръста. Тази част от тялото ни е най-силно повлияна от неправилна стойка и продължителното седене пред компютъра. След това движение ще почувствате, че сте освободили напрежението от кръста си.

 

На трето място поставихме движение за разтягане на раменете, защото често когато стоим по-дълго време в една позиция имаме навика да изкривяване стойката си. Това води до натоварване на раменете по неправилен начин. Ето защо сме избрали това движение – да ви освободи отизлишното напрежение.

 

Много от хората, кото работят по цял ден в офис, усещат онази неприятна тежест в краката. Тя често води и оттичане на краката, което на свой ред предизвиква дискомфорт не само по време на работа, а през целия ни ден. Ето защо ти предлагаме едно простичко движение, което този път цели да стимулира кръвообращението в краката ти. С няколко минути на ден и това упражнение значително ще облекчиш усещането за тежест в краката.

 

Завършваме отново с малко по различни разтягания на врата и на раменете ни, с които ще се почувстваме по-бодри и отпочинали. Не пропускай да направиш упражненията, които ти показахме! Сподели с нас кое упражнение си направил като публикуваш снимка, а в описанието напишеш #РаботиЗдравословно.

 

Вижте още: Направи тези 10 забавни упражнения в офиса

Коментари