Публикация

Направи тези 10 забавни упражнения в офиса

Направи тези 10 забавни упражнения в офиса

Изключително важно е всеки от нас да има добре изградена работна култура. Особено важна част от нея са и редовните почивки, раздвижването и здравословното хранене.

 

Често се чувстваме схванати след цял ден, прекаран в седене пред компютъра. Липсата на физическа активност повишава нивата ни на стрес и същевременно понижава продуктивността ни. Ето защо е важно да отделяме по няколко минути на ден, за да се раздвижваме. А защо да не го направим и забавно? Покани и колегите си, за да правите упражненията заедно!

 

 

Започни с лесните пози "Молитва" и "Като молитва" караш тялото си да се успокои и да освободи натрупаното напрежение от седналата позиция. Направи ги с няколко колеги - ще е забавно и полезно!

 

Ние знаем колко е неприятно да изпитваш постоянни болки в тялото от дългото стоене в седнало положение. Затова ти напомняме да си отделиш няколко минути, за да раздвижиш тялото си, а заедно с него и съзнанието си. Следващите две пози са "Can't touch this", която ни позволява да се разтегнем, за да освободим натрупаното напрежение в мускулите, и "Трилър", която ще ти помогне да отпуснеш мускулите на гърба си.

 

Продължи с поза "Напомпай", с която ще разтегнеш както части от гърба, така и раменете си. А с движението "Изправяне" ще разтегнеш цялото си тяло.

 

Следващите две движения, които ти предлагаме са "Раздвижи рамене" и "Върни се" - с тях се раздвижва горната част на тялото!

 

Завършваме с две упражнения, които ще ни накарат да се усмихнем широко. Не забравяйте да поканете и колегите си да направят с вас „Туист“ и „Разклати“. Да работим здравословно вече е съществена част от работния процес. Защото знаем, че раздвижвайки се, повишаваме продуктивността си.

 

Още на ЛОТ-КОНСУЛТ

 

Вижте още: Може ли служител да откаже да си направи PCR тест и при какви обстоятелства?

Коментари