Публикация

50 хил. медици ще получат добавки към заплатите си

50 хил. медици ще получат добавки към заплатите си

237 милиона лева ще бъдат осигурени за допълнителна месечна добавка в рамките на следващата година към индивидуалните възнаграждения на лекари, сестри и санитари. Новото предложение, разпоредено от премиера Бойко Борисов, предвижда

ежемесечен бонус от 600 лв. към заплатите на лекарите

от 360 лв. - на сестрите, и от 120 лв. - на санитарите. Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.


Новите предложения бяха утвърдени на работното съвещание на Министерския съвет.
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов информира за решението при посещението си в Бургас и съобщи, че

днес в бургаската областна болница ще бъдат разкрити допълнителни 50 легла за лечение на пациенти с COVID-19

На територията на областта вече функционира информационна система, осигуряваща свързаност между лечебните заведения и центъра за спешна медицинска помощ, която в реално време показва заетостта на леглата. С въвеждането на системата логистиката ще се подобри и гражданите ще имат по-бърз достъп до медицинска помощ.

До края на годината всички медицински служители, които работят на първа линия в борбата с COVID-19, ще продължат да получават допълнителните 1000 лв. по линия на изпълнявания от МЗ проект с европейско финансиране. Устойчивост на това финансиране ще има и през 2021 г., беше категоричен министър Ангелов.

Здравният министър посети СБАЛПФЗ-Бургас, УМБАЛ „Дева Мария“, КОЦ-Бургас и УМБАЛ-Бургас, като на място се запозна със създадената в лечебните заведения организация за диагностика и лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Коментари

Анонимен
11 ное 2020 09:16

Здраейте! Днес, когато, учителите получиха значителни бонуси, полицаите за пореден път упражняват натиск за увеличение на заплатите, когато дори пожарникарите били "обидени" и също искат увеличение .. ; какво става с лекарите и медицинския персонал по кабинетите в доболничната помощ? Те не са ли на първа линия?! Къде отиват болните, които не са спешни? Кои са тези, които са първи в контакт с тях? Към медицинския персонал в доболнична помощ /ОПЛ и специалисти/ само се поставят нови и нови изисквания, говори се за административна принуда ... А поощрения? Не е ли това начина? Дадоха се по едни жалки 1лев на пациент за преглед допълнително. Смятате ли, че това заслужават?!

Здраейте!  Днес, когато, учителите получиха значителни бонуси, полицаите за пореден път упражняват натиск за увеличение на заплатите, когато дори пожарникарите били "обидени" и също искат увеличение .. ; какво става с лекарите и медицинския персонал по кабинетите в доболничната помощ? Те не са ли на първа линия?! Къде отиват болните, които не са спешни? Кои са тези, които са първи  в контакт с тях? Към медицинския персонал в доболнична помощ /ОПЛ и специалисти/ само се поставят нови и нови изисквания, говори се за административна принуда ... А поощрения? Не е ли това начина? Дадоха се по едни жалки 1лев на пациент за преглед допълнително. Смятате ли, че това заслужават?!

Анонимен
9 ное 2020 19:19

Татко ще ми купи колело ,ама друг път. Кои ще са тия медици?