Публикация

Възможност за намаляване риска от тежко протичане на инфекция от Ковид-19 преди и след хоспитализиране.

Възможност за намаляване риска от тежко протичане на инфекция от Ковид-19 преди и след хоспитализиране.

Прескрипцията,която би дала възможност за намаляване риска от тежко протичане на инфекция от Ковид-19 преди и след хоспитализиране е разработена на основание следните   установени факти:

1.Според ново проучване, ръководено от изследователи от Медицинския факултет на Университета в Мериленд (UMSOM) САЩ : „Хоспитализирани пациенти с COVID-19, които приемат ежедневно ниски дози аспирин за защита срещу сърдечно-съдови заболявания, имат значително по-нисък риск от усложнения и смърт в сравнение с тези, които не приемат аспирин.Приемащите аспирин по-рядко се налага да бъдат настанени в отделението за интензивно лечение (ICU) или свързани с апаратурна вентилация и в по-голяма степен оцеляват в сравнение с хоспитализираните пациенти, които не са приемали аспирин."  Изследователите са установили, че употребата на аспирин е свързана с 44% намаление на риска от поставяне на апаратна  вентилация , 43% намаление на риска от прием в интензивно отделение и  най-важното - с 47%   е намалял рискът от смърт в болница в сравнение с тези, които не са приемали аспирин  « (1) (Aspirin Use Significantly Reduces Risk of Death in Hospitalized COVID-19 Patients By UNIVERSITY OF MARYLAND SCHOOL OF MEDICINE OCTOBER 25, 2020DOI: 10.1213/ANE.0000000000005292  )

2. Преди няколко десетилетия/1974-1977г /по наша идея и инициатива  се проведе изследване в Института по вирусология при  БАН. Установи  се, че една фракция от Прополисовия спиртен извлек има над 95% вируциден /убива /ефект срещу РНК вирусите при грип А1. Резултатите от изследването са патентовани..                                             

Ковид-19 също е  РНК вирус като грипния вирус А1 и е възможно  да се окаже ,че прополисът  има същия вируциден ефект .

 

3.От векове е известно благоприятното укрепващо влияние върху защитните сили на организма на съставките  в  Тибетската  рецепта с мед ,лимони и определен брой  цели скилидки чесън. 

 

Технология  на  приговяне на прескрипцията:

Стъклен съд с ПЧЕЛЕН МЕД  1 кг се оставя на водна баня на 45С-50С/.Тази температура е поносима от кожата /  Прибавят се и се разбъркват до 10 минути   следните съставки  :

 

1. Предварително се разтварят  в 30-50мл.минерална вода / рН над 9,2/ 1/една / опаковка от 20 табл.х 0,5гр.АСПИРИН .До 5-6 мин .таблетките  се разтварят, отделя се вехикулума в утайката.Екстрахира се аспирина като се прецежда през фина цедка. Прибавя се към меда разтворения аспирин /без утайката/. Разбърква се за 3-4 мин. на водна баня/45-50С /до 5 мин.                                                                                    

2.Прибавя се 8-10 мл Прополисов 30% спиртен извлек .Разбърква  се 2-3 мин.. 

 

3 .Охлажда се  съда с меда  и се прибавят още : 1. Сока от 2-3 лимона /Разбърква се  1-2 мин .  2.Прибавят се  обелени  цели  8-10 средно големи скилидки чесън.

 

Сместта се съхранява в хладилник  на 8С .

 

Начин на употреба : 1.Профилактично / до 1 месец, през ден след съмнителен контакт  се приема веднъж дневно  х1 чаена лъжичка като се прибавя към 1/2 или  1 чаша топла минерала вода вода/рН над 9,2 / или чай. Приема се  след хранене  на бавни глътки.  

2.При възникване на симптоматика на дискомфорт , болки в гърлото, кашлица и друга  симптоматика съмнителна за Covid-19  се приема три пъти х1 чаена  лъжичка или 2 пъти х1 супена лъжица /при хора с наднормено тегло/ като се прибавя  в чаша топла вода или чай .Приема се след хранене при задъражне в устата  и на бавни глътки. 

 

Ежедневно може още да се ползват: 1.Прополисов спиртен извлек шпрее за гърло /5-6 пъти дневно .Има в аптeките готови фирмени препарати за впръскване с прополис.Винаги носете в себе си и впръсквайте  в гърлотго 4-5 пъти ,както  и  след всеки по-продължителен разговор с хора,както и при  дисконфорт в гърлого и дори при гъделичкане.2. Инхалации при наличие на хрема и  дискомфорт или  болки  в гърлото. Правят се инхалациите   преди лягане с домашен ел.инхалатор като върху мрежата за парата се поставя хартиено пликче с лайка и се накапват 4-5 капки етерични масла от Чаено дърво и/или прополис и се диша поне 4-5 мин.                                                                   

3. PAU D'ARKO */МРАВЧЕНО ДЪРВО /Капсули съгласно листовката.  

 

Целта е: Ако може да се убие или потисне репликацията на  вируса, когато  още е в горните дихателни пътища.Настоящата прескрипция има само препоръчителен характер .

 

Противопоказания:Диабет или непоносимост или алергия към някои от съставките. Приложима е в случаите когато няма противопоказания за прием на аспирин./ацетилсалицилова киселина /

 

 Скъпи сънародници,

Прочетете  Съобщение №7 от петицията  https://www.peticiq.com/243314   в  подкрепа  на  онкоболните, които са най-застрашената рискова група в условията на пандемия  от Covid-19.

  

Настояваме за повече шанс за живот на няколко десетки хиляди онкоболни с разкриване на Национален/или Балкански/ специализиран Институт за имунотерапия, имунопрофилактика на рака и възстановяване  

 

Доц.В.Манев,Председател на програмен консултативен съвет за имунопрофилактика и имунотерапия на рака  / www.immuno-bg.org

 

Коментари