Публикация

МБАЛ ВИТА открива нов Пункт за бърза диагностика на пациенти със съмнения за коронавирус

МБАЛ ВИТА открива нов Пункт за бърза диагностика на пациенти със съмнения за коронавирус

От 10 ноември на територията на ВИТА, в двора на База 2, отваря врати Пункт за бърза диагностика на пациенти със съмнения за Covid-19,
Такъв вече работи успешно и в сградата на болницата База 1 на ул. „Драговица“ № 9.
На тези обособени места всеки ще може да се изследва при съмнение за коронавирусна инфекция.
Новият пункт се намира вдясно от Централния вход на сградата на ул. „Филип Кутев“10, като мястото му е обозначено с насочващи табели и със знака на Корона вируса.
Всички пациенти със съмнения за заразяване, без да влизат в сградата на самата Болница, трябва да се отправят директно към пункта за диагностика. Там ги очаква медицински екип, който ще ги консултира и изследва. При установяване на положителен бърз антигенен COVID 19 тест , пациентите ще бъдат насочвани, според състоянието им, за започване на адекватно лечение.
Както каза Управителят и собственик на МБАЛ ВИТА д-р Тихомир Савчев: „Това в момента е най-добрият начин да не се смесват потоците от здрави хора и пациенти със съмнения за вирусна инфекция.“ Той допълни, че чрез тази система се осигурява пълноценна грижа за здравето на всички граждани и наши пациенти по време на пандемията.
И в двата пункта за бърза диагностика на МБАЛ ВИТА на разположение за изследване на пациентите, които имат симптоми на COVID – 19 са както бързите антигенни тестове, така PCR тестове.
Работното време е всеки делничен ден от 7:30 до до 12:30 часа с предварително записване на час, което може бързо и лесно да направите на техните телефони: за БАЗА 1 - 02 960 4950 и GSM: 0888991003 и за БАЗА 2- 02 45 22 000 и GSM: 08899 22 000
или през superdoc.bg:
https://superdoc.bg/lekar/PCR-test-za-izsledvane-na-koronavirus-vita

 

Коментари