Публикация

МБАЛ „Доверие“ получи дарение респиратор от „ЗК България Иншурънс“ АД

МБАЛ „Доверие“ получи дарение респиратор от „ЗК България Иншурънс“ АД

Нов преносим респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger Oxylog 3000 получи екипът на МБАЛ „Доверие“. Апаратът бе дарен от Застрахователна компания България Иншурънс, която е дългогодишен партньор на лечебното заведение.

Дарението е безвъзмездно и безусловно,  и е предназначено за новосформираното звено за борба с Covid-19, след като ръководството на МБАЛ „Доверие“ обяви на 20-ти октомври, че се реорганизира, за да се включи в борбата за лечение на заразени с коронавирус.
 

От България Иншурънс съобщиха,  че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като от ръководството на болницата са споделили, че от месец май търсят възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от Covid-19.

 

„Това е един благороден жест от страна на нашите партньори от ЗК България Иншурънс. Дарението е навременно и необходимо, и решава донякъде проблемът с необходимата ни апаратура. Респираторът ще улесни работата на колегите в грижата за пациентите.  Благодарим за огромната съпричастност към живота и здравето на хората и голямата социална ангажираност", коментира д-р Димитър Гугутков, изпълнителен директор на МБАЛ "Доверие" – София.

 

Според Николай Логофетов, изпълнителен директор на ЗК България Иншурънс, с този жест компанията продължава своята социално отговорна политика и усилията си да бъде в максимална полза на нашите клиенти и партньори. „Радваме се, че успяхме да подпомогнем болницата и да осигурим част от необходимата им апаратура, за да могат да предоставят навременна и животоспасяваща грижа за тежко болните пациенти. Чрез дарението бихме искали да изкажем и нашата благодарност към всеотдайността на медиците и служителите на МБАЛ „Доверие“  и да подкрепим усилията им в условията на коронавирус епидемията. Ние винаги сме се стремили да бъдем съпричастни и считаме, че всяка помощ сега е от изключителна важност за общността, в която живеем и работим, в настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 в страната.“

 


 
Екипът на МК „Доверие“ е максимално мобилизиран за ефективна работа в COVID отделението. Благодарение на корпоративни и частни дарения то  разполага с всички одобрени и показани за лечение медикаменти и апаратура. Болницата продължава и приемът и на спешни пациенти с други оплаквания.

 

МК "Доверие"  предлага извършване на бърз кръвен тест за качествено откриване на антитела от класовете IgG и IgM срещу вируса 2019-nCoV (коронавирус). Този тест e помощно средство при установяването на първична и вторична инфекция и е предназначен за професионална ин витро диагностична употреба. Надеждността на бързите антигенни тестове е изключително висока и е част от целия комплекс лабораторни тестове, които потвърждават, но не изключват COVID заболяване. Диагнозата се изгражда основно на базата на клиничната картина и образните изследвания.

 

Коментари