Публикация

Болница „Токудa“ с допълнителна организация за проследяване на пациенти с коронавирус

Болница „Токудa“ с допълнителна организация за проследяване на пациенти с коронавирус

Нов кабинет за вземане на кръв за изследвания на пациенти с COVID-19 работи от вчера

 

Във връзка с масовите случаи на пациенти със симптоми или с доказана COVID-19 инфекция, на които е предписано домашно лечение, в Болница Токуда е създадена организация за диагностицирането и проследяването им с допълнителни консултации и изследвания в специализирана изолирана зона.


От вчера, 10 ноември, т.нар. „Ковид зона”, която започва от Вход 2 на Спешно отделение, е разширена с допълнително оборудван кабинет за вземане на кръв за изследвания. В него се обслужват пациенти, преминали през Спешно отделение и консултативните кабинети на ДКЦ в Ковид зоната, пациенти с доказана или със съмнение за COVID-19 инфекция, на които личният лекар е назначил начални или контролни лабораторни изследвания, както и самонасочили се пациенти с коронавирус.

Кабинетът ще работи в делнични дни сутрин от 8:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа, както и в събота

от 8:30 до 12:30 часа. Заявки ще могат да се правят от всяка регистратура в Ковид зоната.


Достъпът до кабинета е единствено през Вход 2 на Спешно отделение!
В разширената Ковид зона на Болница Токуда вече се правят рентгенологични изследвания и консултации със специалисти.


С обособяването на специализирана диагностика при симптоми, съмнение или доказана коронавирусна инфекция в изолирана зона, Болница Токуда има за цел да предостави необходимите изследвания на тези пациенти, като същевременно осигури безопасна среда за всички останали пациенти, включително бременни жени, бебета, пациенти с онкологични и хронични заболявания и др.

Призоваваме всички пациенти с ковид симптоматика да използват единствено вход 2 на Спешното отделение

за достъп до болницата.


Моля спазвайте разделението на потоците! Предпазвайте се взаимно - както близките и семействата ви, така и специалистите от болницата, без които услугите ѝ няма да са възможни.

Коментари