Публикация

Вампирска терапия: Как изсмукването на кръвта може да прави чудеса?

Идеята да източат кръвта от тялото ви, да я обработят с ултравиолетова светлина, а след това да я изпомпат обратно в организма ви, може да звучи като от филм на ужасите.


Почистването на кръвта обаче е една от най-новите терапии за подобряване на здравето,  която не само енергизира, но и ограничава появата на редица здравословни проблеми.

UVB фото-биологичната стимулираща терапия използва малко количество (50мл) от кръвта, която се извлича от организма и преминава през машина, където за кратко е  изложена на ултравиолетова светлина. След това кръвта се връща в тялото.

Тази процедура може да изглежда за някои отвратително и малко странно, но това 15-минутно лечение се използва широко в Германия и Русия. От скоро и във Великобритания.

Почистването на кръвта ободрява, повишава енергийните нива, засилва имунната система и увеличава обмяната на веществата, облекчава симптомите на диабет, алергии на кожата и подобрява състояния като акне и дерматит.

Възможно ли е обаче светлината действително да подобрява жизнения статус?

Теорията е, че когато няма достатъчно кислород в кръвта, това причинява недостиг на енергия, което може да доведе до лоша циркулация.

UVB терапията помага за възстановяване на кислорода в кръвния поток, укрепва имунната система, което е жизнено важно за здравето

Чрез ултравиолетовата светлина кръвта се почиства в дълбочина. Това помага за по-добро предпазване от бактерии и вируси. Ултравиолетовата светлина активира и протеините в кръвта и имунните ензими, както и повишава съдържанието на кислород.

Някои експерти обаче все още изразяват недоверие към новата терапия, тъй като няма достатъчно доказателства, че пречистените малки количества кръв имат наистина терапевтичен ефект.

Коментари