Публикация

Аспарагин e киселината, която намалява астено-адинамията при COVID-19

Аспарагин e киселината, която намалява астено-адинамията при COVID-19

Аспарагиновата киселина участва в изграждането на имунната система, както и в синтеза на носителите на наследствената информация – ДНК и РНК

Умората е един от основните симптоми на коронавирусната инфекция. Изтощението е силно и често може да продължи месец след прекараното заболяване. Затова е изключително важно организмът и най-вече имунната система да бъдат подпомогнати в борбата с астено - адинамията. Аспарагин или още позната като аспартат  е една от 20-те най-разпространени аминокиселини, които успешно възстановяват силите на организма.

 

Изолирана е за първи път през 1806 г. от сок на растението аспарагус (аспержи), откъдето произлиза и наименованието й. Тази аминокиселина поддържа баланса в централната и периферната нервна система и е съставна част на важни ензими, отговорни за дейността на черния дроб.

 

Тя е едната от двете главни възбудни аминокиселини в мозъка, помага при разграждането на вредния амоняк в организма и се включва в синтеза и разграждането на протеините;

възстановяване след ковид инфекция

Аспарагинът е изключително полезен за намаляването на астено-адинамията при COVID 19 заболяване

Съчетаването му с друга аминокиселина – аргинин, създава оптимален синхронизиран ефект върху отслабения организъм и оказва ефективно противодействие на адинамията, която болестта причинява. Активират се енергизиращите въздействия върху мозъка и сърцето, както и детоксикацията на черния дроб. Укрепва се имунната система и преминаването към друг режим на натоварване става плавно и без допълнителен стрес за организма.

 

Двете аминокиселини са основни съставки на продукта „Амбинор Енерджи“ (ампули за пиене), заедно с магнезий, витамин В6 и Биотин – важни съставки за правилното функциониране на имунната система.

„Амбинор Енерджи“ помага за:

  • преодоляване на физическата и психическата умора;
  • повишаване на жизнения тонус.

Справянето с липсата на енергия е част от общата стратегия за овладяване на заболяването и успешния възстановителен процес.

Коментари