Публикация

Студенти и млади лекари обменят опит на международен форум

Осмата международна конференция за студенти и млади лекари ще се проведе в Плевен от 20 до 23 октомври.


Това съобщи Полина Маринова, председател на студентската конференция.

Медицинският университет в Плевен за пореден път ще е домакин на амбициозния научен проект, който ще събере на едно място над 80 студенти от Сърбия, Македония, Украйна, Румъния, Иран и България.

По време на форума ще бъдат представени над 50 доклада. Медици от Австрия, членове на „Лекари без граници”, ще демонстрират как се действа при кризисни и спешни ситуации.

С пленарна лекция, посветена на детското здравеопазване, ще се включат и представители на УНИЦЕФ-България.

Доц. Явор Иванов, началник на Клиниката по пневмология и фтизиатрия на Университетската болница „Д-р Георги Странски”, ще изнесе презентация по темата „Сънна апнея”, като поводът за това е, че 2010 г. е обявена за Година на белия дроб.

От плевенския ин витро център са поканени специалисти, които да представят новостите в репродуктивната медицина. За форума ще пристигне и д-р Румен Бостанджиев, сексолог. Той ще дискутира със студентите по медицина темата за сексуалното и репродуктивното здраве.

Осмата международна конференция за студенти и млади лекари е записана и в календара на ЮНЕСКО от Ирина Бокова, тъй като форумът е интернационален, а 2010 г. е посветена на диалога между различните култури.


Коментари