Публикация

Пациентски организации: Системата не се справя, хора умират в домовете си

Пациентски организации: Системата не се справя, хора умират в домовете си

Много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа.
Това каза Пенка Георгиева, председател на пациентска организация „Заедно с теб“, пред БНТ.


Според нея трябва да сме благодарни на лекарите, защото „правят чудеса“ и но и те също са много уморени.

 

За съжаление системата не се справя

 

- категорична бе Пенка Георгиева.


„Нека да си кажем истината. Нещата не са от вчера. Това в моментът е върхът – държавността тотално е абдикирала от здравеопазването. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не достигат въобще до болниците“, изтъкна Иван Димитров - председател на „Българския пациентски форум“.

Още при първата вълна искахме среща с предишния министър, с Щаба, сега с новия министър - да кажем какви са проблемите на хората с хронични заболявания и да кажем какво следва при едно такова подобно идване на втора вълна, посочи той.

 

По думите на Иван Димитров

 

в момента в държавата ни има само хаос


„Държавността се опитва да вмени на нас, гражданите, че ние сме виновни за този хаос“, каза още председателят на „Българския пациентски форум“ .


Относно скандалния случай в Пловдив, при който двама пациенти бяха оставени да чакат пред COVID отделението в болница „Свети Георги“ и по-късно починаха, Пенка Георгиева отбеляза, че е изненадана, че това се случва в университетска болница в голям град.


Тя сподели за случай с бебе, докарано в същата болница в спешно състояние от малък град близо до Пловдив, което е държано цял ден без лекар и лечение.

Коментари

И лекари умират в домовете си,само и само да не задръстят болниците!!!