Публикация

COVID-19 погуби и известния семеен лекар от Пловдив д-р Кирил Еленски

COVID-19 погуби и известния семеен лекар от Пловдив д-р Кирил Еленски

На 62-годишна възраст днес - на 20 ноември 2020 г. ни напусна д-р Кирил Еленски. 

Негови близки съобщават, че известният семеен лекар от Пловдив, си е отишъл буквално за часове от коронавирус. 

 

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Още един изключителен лекар, човек и деец ни напусна, написаха от БЛС. - Мъката е непреодолима, а загубата е за цялото общество".

Медикът до последно е изпълнявал своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти с много любов. Неговите приятели, колеги и пациенти са шокирани. Те ще го запомнят като като всеотдаен, човечен, отзивчив, готов да помогне, винаги усмихнат и отстояващ до край личната си позиция.

 

Той е роден през 1958 г. в Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985 г. Има две специалности – Вътрешни болести и Обща медицина, както и магистърска степен по Макроикономика. До 2000 г. д-р Еленски работи в общинската болница в Карлово, като участъков лекар, а впоследствие става и зам.-директор на лечебното заведение. От 2000 г. е собственик на амбулатория за първична медицинска помощ в Пловдив.

 

През годините д-р Еленски е един от дейните членове на БЛС - член е на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Пловдив от 2001 г. до 2005 г. Той е зам.- председател на лекарската колегия в града от 2005 г. до 2008 г. и член на арбитражната комисия към колегията от 2005 г. до 2010 г. За кратко д-р Еленски е и председател на Лекарската колегия в Града под тепетата. Член, а по късно става и зам.-председател на Управителния съвет на БЛС.

 

Д-р Еленски винаги се е ръководил от морално-етичните норми в лекарската професия и присърце е работил за утвърждаване авторитета на съсловната организация и съхраняване на доверието на хората към лекарската професия.

 

Светла да е паметта му!

Искрени съболезнования на близките!

Коментари