Публикация

Военнослужещи помагат на три фронта срещу COVID-19

Военнослужещи помагат на три фронта срещу COVID-19

Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в борбата срещу COVID-19.


Петте военни болници – в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, са подсилени с екипи

 

натоварени със задачи по дезинфекция на лечебните заведения, а в столицата – и с дейности в Лабораторията по вирусология.

Десетки са военнослужещите, преборили коварното заболяване и готови да дарят реконвалесцентна плазма

за да помогнат и на други да живеят. И това са само първите групи от редовете на Българската армия , заявили благородното си намерение. Създадена е организация в Кръвния център на ВМА, така че всички желаещи да могат да дарят плазма и да спасят живота на пациенти в критично състояние.

 

Българските военнослужещи са сред най-верните съмишленици на медиците в битката за живот

 

През цялото време от началото на пандемията от COVID-19 те продължиха активно да се включват в акциите на ВМА за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”. Защото освен за пациенти с коварната зараза, ВМА продължава отговорната си дейност и спрямо пациентите с други заболявания, чието лечение не търпи отлагане. Именно за осигуряването на кръв и кръвни продукти в тези спешни ситуации на помощ идват военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.


Втори ден продължава акцията с участието на униформените от военното формирование в Мусачево, която върви паралелно с кампанията за набиране на дарители за кръвна плазма.


Благодарим на всички, които безвъзмездно помагат за спасяването на човешки животи!
Всеки, който желае да бъде един от нас, може да ни последва на: http://vma.bg/newsitem.html?action=news&newsid=1011

Коментари