Публикация

Комфортът на пациента – акцент в изложението „Медикус.Денто.Галения”

Най-новите технологии в областта на медицината и стоматологията, които целят комфорт и естетика при лечението на пациента, са акцентът в тазгодишното издание на международната изложба „Медикус.Денто.Галения”, която беше официално открита в 11-а палата на Пловдивския панаир.


„По традиция изложението ще начертае тенденциите за развитие на здравния бизнес в страната”, заяви изпълнителният директор Иван Соколов.

По думите му водещи компании от Европа, САЩ и Азия представят иновациите в сферата на естетичната стоматология, сред които са и биоимплантите, които ще излязат на пазара у нас през ноември.

Специален гост на изложението е световноизвестният стоматолог проф. Роналд Голдщайн, който пръв свързва и прилага в зъболечението естетиката и хармонията. 

Според Маргарита Тотева, председател на Асоциацията на денталните дилъри, въпреки кризата, новостите на 400 фирми са вече на българския пазар и са в услуга на пациента.

„Целта е качеството на предлаганата услуга да мотивира българина да инвестира в собственото си здраве”, посочи тя.

По думите й все повече стоматолози оборудват кабинетите си според европейските изисквания, а в работата си използват аромотерапия, музикотерапия и се грижат за психическия комфорт на пациента.

От асоциацията са подготвили и предложения за законодателни промени. Целта е да се улесни режимът за регистрация на рентгени за секторни снимки, които са необходими за диагностиката и по-доброто лечение. Според статистиката само 1% от българските стоматолози разполагат в кабинетите си с такава апаратура, докато в ЕС са оборудвани  95% от практиките.

Изложбата ще продължи до 23 октомври, като за втора година ще бъдат връчени стоматологичните „Оскари” на участниците в националния конкурс „Мениджър на денталната практика”.

Коментари