Публикация

Отварят две столични детски градини за децата на медиците

Отварят две столични детски градини за децата на медиците

Две детски градини в София ще останат отворени и след 27 ноември, като в тях ще се приемат единствено децата на работещите в COVID отделенията. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във фейсбук.


„За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID отделенията в софийските болниците, отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им“, подчертава Йорданка Фандъкова. Тя е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в такива отделения.


„Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от коронавирус.

 

Ще работят 124 и 117 детска градина


Благодаря на директорите 124-а и 117-а детска градина – г-жа Димитрова и г-жа Врачева, и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците. Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата“, изтъква столичният кмет.

 

124 детска градина се намира в близост до УМБАЛ „Александровска“, Военномедицинската академия и „Пирогов“, а 117 детска градина е в жк Младост 1, до УМБАЛ „Света Анна“ (Окръжна болница) и „Софиямед“.


„Знам, че

 

затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства

 

в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направим за тях“, допълва Йорданка Фандъкова.

снимка: Столична община

Коментари