Публикация

Виртуална демонстрация на първично колянно протезиране

Виртуална демонстрация на първично колянно протезиране

На 26.11.2020 ще се проведе „Виртуална демонстрация на първично колянно протезиране“- операция на крайник (кадавър), извършена от проф. Пламен Кинов, дмн - Началник на клиниката по Ортопедия и травматология в ИСУЛ. Ще бъде осъществена директна онлайн връзка чрез стрийминг посредством платформата ZOOM. Участниците в симпозиума от цяла Европа и света ще могат да наблюдават на живо операцията, както и директно да задават въпросите си към проф. Пламен Кинов. Всеки, който проявява интерес, може да се запише за участие.


РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО ТУК


Идеята за иновативния формат на курса се заражда в следствие на наложителните ограничения в социалната комуникация поради пандемията от COVID19. Научното събитие е по инициатива на фирма Джонсън & Джонсън - водещ производител на медицински изделия, която въпреки неблагоприятните условия за комуникация между специалистите, намира алтернативен начин да „събере“ специалистите в ставното ендопротезиране на място с неограничени възможности - виртуалната мрежа.


България е избрана за домакин на събитието поради доказания опит на работа с най-съвременни методи на работа и иновативни системи в Колянното ендопротезиране. В организацията на събитието са съсредоточени месеци работа на международен екип, осигуряване на демонстрационни материали от САЩ, както и любезното съдействие на екипа на проф. Пламен Кинов и Катедра по Анатомия към МУ- София.


Вече над 200 международни участници са заявили участието си в симпозиума по виртуалната хирургия.

Коментари