Публикация

Да нахраним лицето си с ... тиква

Есента вече е тук и сезонът на тиквата е открит! Ако не обичате да похапвате от този полезен плод (печен, варен и т.н.), може да му намерите по-добро приложение – маска за лице.


Оранжевият цвят на тиквата се дължи на каротиноидите - растителни пигменти, известни със свойството да неутрализират свободните радикали в кожата, което предпазва клетките от бързо стареене.

Тиквите се пълни с витамините С, Е и А, както и с мощни ензими, които помагат за почистване на кожата, обяснява дерматологът Кенет Биър.

Освен това, тиквата има хидратиращи свойства. Въпреки че семената са пълни с фибри и са подходящи за хапване между основните хранения, можете да извлечете важни за кожата антиоксиданти от пулпата.

Прилагайте следната маска за лице веднъж седмично и ще се наслаждавате на чиста и блестяща кожа дълго време:

"Тиквен пудинг за лице"
В кухненски робот или с помощта на пасатор смесете 2 чаши сварена тиква, 4 супени лъжици нискомаслено кисело мляко и 4 супени лъжици мед. Поставете сместа на  лицето; оставете за 10 минути, след това изплакнете. Маската е подходяща за хидратиране и омекотяване на кожата.

Съветът на health.bg: Ако имате някакъв кожен проблем, по-добре се консултирайте първо с дерматолог, за да не усложните състоянието на кожата си!

Коментари