Публикация

Двете COVID-отделения в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ получиха дарение от "Витанеа"

Двете COVID-отделения в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ получиха дарение от "Витанеа"

Сокове и нектари от арония дариха на двете COVID-отделение в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ производителите от фирма „Витанеа“.

Искаме да подкрепим медиците на първа линия, да им покажем, че не са сами във войната с коварния вирус, да покажем нашата съпричастност и да изразим своята огромна благодарност към екипа,

заяви управителката Благовеста Крачанова.


„Това дарение е малък жест на благодарност към медиците от тези две болници, на които се доверяваме, когато някой от семейството е болен. Тук се лекуват наши приятели, съседи и работещите във фирмата. Впечатлени сме от началника на COVID-отделението д-р Стефан Василев, който спаси толкова много хора. Признателни сме и на доц. Невен Енчев Голденбург, който се отзовава винаги“, каза Крачанова. Тя посочи, че соковете и нектарите са за медиците, но ако те преценят, че диетичните напитки са подходящи за пациентите, могат да дават и на тях.


Медиците от „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ останаха приятно изненадани от жеста.

Вниманието на дарителите стопли сърцата ни,

заявиха те. Нектарите и соковете на „Витанеа“ са не само много полезни, но и изключително приятни за консумация.
Наскоро в проучване германски учени установиха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат значителни антивирусни ефекти срещу вируси и грип.
Смес от сок от арония и вода, когато се използва за изплакване на гърлото, унищожава 97% от коронавируса в устната кухина само за пет минути.


Според техните открития предотвратяването на първоначалната инфекция или намаляването на концентрацията на вируса в носната и устната кухина може да намали разпространението и да облекчи симптомите в белите дробове.

Коментари