Публикация

МБАЛ „Централ Хоспитал“ разшири COVID-зоната си

МБАЛ „Централ Хоспитал“ разшири COVID-зоната си

МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив разшири COVID-зоната си и тази нощ прие първите пациенти в новото отделение. Така в момента лечебното заведение вече разполага с 26, а не с 6 легла за лечение на средно тежки случаи. Реанимационните легла, на които се настаняват пациенти в много тежко състояние, също са увеличени - от 14 на 20. Едновременно могат да бъдат настанени 46 пациенти с коронавирус.

 

Отделихме повече легла, защото броят на заразените в Пловдив и в областта продължава да се повишава, а нито болните, нито колегите е редно да бъдат връщани или разкарвани из целия град,

коментира управителят на „Централ Хоспитал“ д-р Надежда Крумова.

 

Условията в новото отделение за средно тежки случаи са като в 4-звезден хотел – пациентите са по двама в стая със собствен санитарен възел и телевизор. Целта ни е заразените да постъпват в стационара навреме, за да се избегнат усложнения, но и да им осигурим комфорт и удобства, каза тя.

 

Напливът към Отделението за дихателна реанимация на COVID-болни, което е единственото, разкрито в частно здравно заведение в цяла България, е сериозен. Там се настаняват пациенти в тежко състояние, докарани от Спешна помощ, усложнените случаи в МБАЛ „Св. Мина“, както и в МБАЛ „Медлайн“. Повечето от пациентите са с пневмония, но страдат и от множество придружаващи заболявания, което изисква спешно да бъдат поставени на изкуствена вентилация.

 

Осигурен е персонал за заразените с коронавирус, но се търсят доброволци за работа в сектора, тъй като всички екипи са натоварени максимално, казаха от ръководството. Д-р Крумова съобщи, че всички останали отделения в болницата работят също с пълно натоварване.

 

Приемат безотказно всички болни, правят се и спешни операции.

На входа на лечебното заведение се измерва температурата и се прави бърз тест за COVID-19 на всеки.

 

Коментари