Публикация

Пациент: В МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха вярата ми в човешкото отношение в здравеопазването

Пациент: В МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха вярата ми в човешкото отношение в здравеопазването

Всеотдайният екип на тази болница излекува сестра ми за 8 дни, сподели бившият зам.-председател на местния парламент Пепа Деведжиева в благодарствен адрес до болницата.


В МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха вярата ми, че може да има топло човешко отношение в здравеопазването дори и в този тежък момент на епидемия. Аз и всички мои близки се обръщаме към болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ винаги когато се наложи, защото знаем, че те са най-добрите. И когато сестра ми Ангелина Деведжиева се зарази с ковид и състоянието ѝ се утежни, нямах колебания към кого да се обърна, обадих се на д-р Невен Енчев и тя постъпи в „Централ Хоспитал“.

 

Всеотдайният екип там я излекува за 8 дни и на деветия я изписаха, споделя Пепа Деведжиева, бивш зам.-председател на местния парламент в Пловдив. В това време сестра ми непрекъснато ми споделяше колко самоотвержен е целият екип – и лекарите, и сестрите, и санитарите. Казваше, че

работят без почивка, без да прекъснат дори, за да пият вода или да хапнат нещо, защото всяко сваляне на защитния костюм предполага нова дезинфекция и ново обличане, което отнема време, а пациентите не чакат.


Когато човек е в тежко състояние, най-важна е медицинска грижа и отношението към него, битовите условия са на заден план, но добрата обстановка има значение за психологическото състояние на пациента. В „Централ Хоспитал“ условията са отлични и в тази болница пациентът наистина се чувства човек.

Благодаря още веднъж на целия екип!

Лични благодарности и на д-р Невен Енчев, който за пореден път с отношението си показа, че човекът пациент е в центъра на грижите, които се полагат за неговото лечение!

Коментари