Публикация

Болниците в Пловдив и областта с декларация за COVID-19

Болниците в Пловдив и областта с декларация за COVID-19

Липсата на персонал е причина понякога за несвоевременно оказване на медицинска помощ на пациентите. Ръководствата на всички болници в Пловдив и в областта категорично заявяват, че на всеки хоспитализиран се оказва медицинска помощ и медицински грижи. Това се заявява в декларация, приета от лечебните заведения в региона и разпространена вечерта на 10 декември 2020 г. 

 

В нея се заявява, че  всяка отрицателно насочена към медицинското съсловие публикация и репортаж води до демотивация и напускане на специалисти, които и без това са малко.

 

От болниците настояват хората да си припомнят предупрежденията на медиците, че на пациентите ще се налага да чакат, защото един лекар и една сестра трябва да се грижат за 20-30, а понякога и 40 тежко болни.

 

Когато умолявахме да се носят лични предпазни средства, много хора се отнасяха несериозно, темата КОВИД-19 беше неглижирана, 

заведенията и баровете бяха пълни, а пораженията от коронавируса бяха дори отричани като реално съществуващи, заявяват от лечебните заведения. И отбелязват, че за съжаление сред немалка част от обществото подобни разбирания продължават да се разпространяват.

 

Нека всеки се замисли дали „уважението“, което получава медицинският персонал от голяма част от обществеността и от медиите, е каквото трябва да бъде, апелират от болниците.

 

Вижте цялата декларация в прикачения файл. 

Прикачени файлове

Deklarazia-ot-plovdivski-bolnizi.pdf

Коментари