Публикация

Форум за проблемите на децата със специални потребности

За първи път в България дискусионен форум среща родители на деца със специални потребности с доказани терапевти.


Инициативата под надслов „С любов към децата” ще се проведе на 23 октомври в парк-хотел „Империал” в Пловдив от 10:30 до 16:00 часа.

Входът е свободен за всички, които искат да научат за терапевтичните подходи при деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа, хиперактивност с дефицит на вниманието, Аспергер синдром, дислексия, езиково-говорни нарушения, затруднения в обучението, емоционални проблеми, слаб самоконтрол в училище или в семейната среда, проблеми в общуването между членовете на семейството и др.

Елена Илиева, член на Българската асоциация по музикотерапия, ще разкрие как влияе  звукостимулацията при деца със специални образователни потребности.

За „Метода Падован”, алтернативен подход при терапия на деца с говорни нарушения, ще говори Нина Гаргова – директор на Дневен център за деца с увреждания.

Психотерапевтът Инна Бранева, която от 1998 г. работи с деца и младежи с увреждания, ще запознае с принципите на груповата терапия при подрастващите с особености на развитието.

Как хомеопатията помага при лечение на деца с аутизъм, хиперактивност с дефицит на внимание, с Аспергер синдром ще разкрие д-р Рада Алексиева, хомеопат.
 
Форумът се инициира от пловдивския терапевтичен център „Слънчице” и се осъществява с помощта на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ”, фондация „Качество на живот”, болница „Медлайн”.

Коментари