Публикация

Ще се ваксинират ли медиците у нас?

Ще се ваксинират ли медиците у нас?

Темата коментира общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова

 

В момента има много лекари, които боледуват, и няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират.


„Има страшно много лекари, които боледуват. Мога да кажа, че техният процент е висок. Съсловието пострада много и това е факт”, обясни общопрактикуващият лекар в студиото на „Здравей, България”.


Според специалиста

 

пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея


„Мнозинството от нас, като медицински специалисти, получава информация за ваксината от това, което се случва в студиата. Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение - трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите”, коментира д-р Николова.


Тя е на мнение, че

 

приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще отчете по-висока заболеваемост от COVID-19

Това е нормално. При направени 3 000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, които в голям процент са положителни, но не влизат в системата, допълни лекарят.


Относно

 

въведените противоепидемични мерки

 

д-р Николова посочи, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен те да се разпуснат.


„След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот”, допълни специалистът.

 

Коментари