Публикация

Млада майка с мил жест към лаборант от„ЛИНА”: Беше моят ангел по време на бременността

Млада майка с мил жест към лаборант от„ЛИНА”:  Беше моят ангел по време на бременността

Бургазлийката Бояна Андонова и нейното семейство зарадваха с невероятно мил жест на признателност лаборанта Радостина Стоянова от „ЛИНА”. Тази сутрин Бояна, която наскоро стана майка на момченце, връчи на Радостина грамота за „Любимо медицинско лице на моята бременност”.

„Връчвам я на Радостина с безкрайни благодарности за отзивчивостта, търпението и всеотдайността. Благодарение на нея преодолях своя страх”, споделя младата майка.

Когато разбира, че е бременна, Бояна е на върха на щастието, но даването на кръв е най-големият ѝ страх и по време на манипулацията припада.

„Знаех ,че оттук нататък често ще се налага да давам кръв и ще трябва да свикна с мисълта. Не след дълго вдигнах лека температура и веднага ме пратиха на първите изследвания. Голям страх! Седнах в лабораторията и зачаках да ми дойде редът. И тук дойде моят ангел спасител – Радостина. Аз бях разплакана, добре,че са тези маски... Радостина изключително внимателно ми обясняваше всичко, като аз и казах, че ще припадна. Тя си говореше с мен и хоп.. Извади иглата и каза натисни тук. Аз бях в недоумения, ама как така преди съм припадала, а сега не припаднах?! Голяма работа е Радостина. В последствие ми откриха гестационен диабет. Отново вълненията с даването на кръв започнаха, защото трябваше да правя кръвно-захарни профили. Минимум 4 пъти боцкания на ден... Добре, че беше Радостина. С такова търпение и успокояващи разговори, нищо не усещах. Само чувах натисни тук. Казах си, че това е моят лаборант”, споделя Бояна.

При всяко отиване в лабораторията на ул. „Цар Симеон I” №82 тя търси Радостина, която се превръща в ангела на нейната бременност.

Днес Радостина благодари от сърце за милия жест и пожела на младото семейство да бъде здраво и да се радва на рожбата си.

 

Коментари