Публикация

Сестрите влияят на мъжката сексуалност

Мъжете, израснали сред много сестри, са по-малко секси за противополошния пол, твърдят учени.


Ново проучване с животни, публикувано в Psychological Science, установило, че съотношението между половете в семейството влияе както на сексуално поведение на представителите от мъжки пол, така и на отношението на женските към него.

Психолози от Тексаския университет в Остин се интересували как ранният етап от живота се отразява на поведението по-късно.

Тази област е обект на внимание напоследък, след като научни изследвания показали, че положението на плода в матката играе роля на развитието. Например, момичето, растящо в утробата между две момчета, израства по-мъжествено, защото е било изложено на техните хормони. Други изследователи са установили, че съотношението между половете при раждането влияе на поведението.

Учените определили съотношението между двата пола при животни, които наскоро са родили потомство, и изследвали отношението на майката към малките. Било установено, че мъжките екземпляри, които са израснали сред повече женски, имали по-различно поведение към противоположния пол и били по-непривлекателни за женските.

Учените смятат, че откритието е важно и за хората. Броят на братята и сестрите, както и отношенията с тях, влияят на поведението и на формирането на личността.   

Коментари