Публикация

Министър Ангелов: Цялата информация за ваксините срещу COVID-19 ще стигне до всеки българин

Министър Ангелов: Цялата информация за ваксините срещу COVID-19 ще стигне до всеки българин

Все още няма утвърдена кратка характеристика за ваксините срещу COVID-19, но когато тя е налице, ще се погрижим цялата информация за тях да стигне до българските граждани на достъпен език. Общопрактикуващите лекари също ще запознаят детайлно пациентите си, за да може всеки да направи своя информиран избор.


Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който инспектира готовността за работа на първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19, разположен пред сградата на Столичната регионална здравна инспекция.

Искаме най-вече хората да са спокойни и да знаят, че ваксинирането е абсолютно доброволно и безплатно, подчерта министър Ангелов.

Първият в страната изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19 е оборудван с всичко необходимо за започване на ваксинация

 

Създадена е организация, така че да няма струпване на хора и да се спазват всички противоепидемични мерки. Пред самия център ще има и две електронни табла, на които ще се изписва подробна информация за ваксината и процеса по поставянето й. Ако се налага, има готовност за разкриването на още два такива подобни кабинета в столицата.


„Първите, които ще се имунизират в този изнесен кабинет, са включените в първа фаза на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 - стоматолози, фармацевти, помощник-фармацевти и общопрактикуващи лекари. Всяка имунизация отнема около 20 минути и ще се прави след предварително изготвен списък“, обясни директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Коментари