Публикация

Изкуството да чуваш отново: 16 години от първата кохлеарна имплантация във ВМА!

Изкуството да чуваш отново: 16 години от първата кохлеарна имплантация във ВМА!

Клиника по „Ушни, носни и гърлени болести” на Военномедицинска академия (ВМА) е водещ и утвърден център за лечение на слухови увреждания при деца и възрастни.
Кохлеарната имплантация е комплексен лечебен метод при пациенти със сензорно-неврална глухота, при който електронна протеза замества нефункциониращите структури на вътрешното ухо. Благодарение на бързото развитие на технологиите, чрез кохлеарния имплант пациентите имат слух, близък до физиологичния.


Нашата клиника има дългогодишен опит в кохлеоимплантация на най-малки деца

 

(над 8-месечна възраст) и възрастни пациенти над 70 години. Тук се осъществяват всички етапи от диагностика, оперативно поставяне на импланта и следоперативна рехабилитация.


А резултатите са повече от впечатляващи

 

– най-малките ни пациенти, които са диагностицирани рано и са имплантирани, развиват говор, наравно с връстниците си, а по- големите ни пациенти възстановяват предишния си начин на живот и работоспособност.


Целият екип на УНГ-клиниката на ВМА желае здраве на всички и сили, за да преодолеем сегашната необичайна ситуация и да продължим да се радваме на добрите резултати на нашите пациенти.

Коментари