Публикация

Маг.-фарм. Надя Хаджиева: Опитът, който колегите споделят в CredoWeb, ме мотивира да бъда активна

Маг.-фарм. Надя Хаджиева: Опитът, който колегите споделят в CredoWeb, ме мотивира да бъда активна

Маг.-фарм. Надя Хаджиева от Варна стана носител на награда от първия кръг на играта НАУЧИ И СПЕЧЕЛИ. Ето как тя коментира наградата:

 

 

Г-жо Хаджиева, какво от всичко, което Ви предлага CredoWeb, намирате за най-полезно и ползотворно?

 

Завърших фармация сравнително скоро. Стремя се да надграждам наученото и да се развивам в професионално отношение. Особено ми е ценен споделеният опит на колеги, което откривам в платформата и това ме мотивира да се включвам в активностите, които предлагате за медицинските специалисти. Работя с голямо желание и усърдие. Убедена съм, че да бъдеш фармацевт е не само професия, но и призвание. За мен изборът на специалност беше въпрос на ценностна система и убеждения. Защото вярвам, че състраданието е най-ценна добродетел, както и милосърдието и съпричастността към болката на човека. А най-важното лекарство е нежната любов и грижа, както казва Майка Тереза. Винаги съм отворена към болката на хората. Вярвам в силата на добрата дума, на топлата усмивка, в загрижеността и навреме подадената ръка за помощ. Но подплатени с професионална компетентност.

 

 

Какво бихте искали да откриете в още платформата?

 

 

Бих се радвала по-често да виждам професионално изложеното мнение на колегите, издържано и аргументирано. Бих желала да намирам и занапред споделен опит и професионални мнения по актуални медицински проблеми.

 

 

 

Какво послание бихте отправили към колегите си фармацевти?

 

 

Пожелавам на всички мои колеги да обичат професията си, въпреки трудностите. Нека не губим вяра в хората, че са добри . Когато си с правилното отношение, това се връща към теб. Хората, които идват при нас, са в нужда и търсят съвет и помощ. Като най-достъпни медицински специалисти, ние сме “първи избор” на пациента за информация и съвет относно неговото лечение. На практика това означава не само висока професионална компетентност, но и отлични комуникативни умения, способност за бързо ориентиране в спешни състояния, постоянно усъвършенстване и актуализиране на знанията.

 

Пожелавам на всички колеги да намират време за CredoWeb, където ще открият актуална информация, ще се срещнат с опита и не на последно място ще бъдат оценени за своята активност.

 

Благодаря на CredoWeb за предоставената възможност да повиша професионалната си компетентност!

 

 

 

 

 

 

 

Коментари