Публикация

Българският фармацевтичен съюз връчи годишните стипендии на студенти по фармация

Българският фармацевтичен съюз връчи годишните стипендии на студенти по фармация

На скромна церемония в условията на Covid-19, четирима студенти по фармация бяха наградени от Българския фармацевтичен съюз (БФС) с грамота и стипендия от 1000 лв. Инициативата се провежда за седма поредна година и подпомага изявени студенти фармацевти.


Освен на база отличен успех и препоръки от хабилитирани преподаватели,

 

бъдещите фармацевти бяха оценявани и според интереса им към съсловния живот на колегията

 

и участията им в научни форуми, симпозиуми, конференции.


Тазгодишни стипендианти на БФС

 

станаха Неляй Кутолиева, студентка от факултет „Фармация“ към Медицинския университет в Плевен, с общ среден успех от двата семестъра за учебната 2019-2020, отличен 6,00. Паола Петкова, от факултета по фармация в МУ - Варна. Антоан Рангелов, Факултет по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски”, и Радостин Христов, от фармацевтичния факултет към Медицинския университет в София.

 

Тази година общо 10 студенти от цялата страна бяха допуснати до финалния кръг на номинациите за Годишните стипендии на БФС 2020-та, които бяха оценявани от петчленна комисия в съюза.
Идеята за връчване на стипендии на БФС принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и си поставя за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път.
Професор Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз, насърчи студентите да са все така активни в храма на Гален и отбеляза, че с нетърпение очаква младите хора да се влеят в съсловната организация на магистър-фармацевтите.

Коментари