Публикация

„За децата на героите в бяло“

„За децата на героите в бяло“

Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“, стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: „За децата на героите в бяло”.


През последните десет месеца десетки медицински специалисти загубиха битката с коварната болест Covid-19

 

а съдбите на техните семейства останаха белязани завинаги. Още през май месец Българският лекарски съюз откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от Covid-19 медици и за щастие успяхме да помогнем на част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа.


Затова, в навечерието на най-светлите празници,

 

БЛС взе решение да насочи усилията си и да събере средства, за да подпомогне децата на загиналите наши колеги

 

да подпомогне „децата на героите в бяло”. Първата вноска в размер на 5 000 лв. е направена от Българския лекарски съюз и дарена за двете дъщери (на 10 и 15 години) на д-р Спас Радев от гр. Разлог, който загуби битката с болестта.


В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!


Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:


Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19


Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!


Само заедно можем да се справим!

С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици. Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.

Коментари