Публикация

Пациентка благодари за излекуването на родителите й

Пациентка благодари за излекуването на родителите й

Уважаеми медици, накарахте ме да повярвам, че по Коледа наистина стават чудеса – върнахте родителите ми вкъщи и отново ще мога да споделя празничната трапеза на Рождество Христово с тях. Това е най-скъпият коледен подарък, който някога някой може да направи на друг човек.

 

Всъщност не е точно така, не всеки може, това е възможно само когато на едно място се съберат високият професионализъм на лекарите с техните, изпълнени с човечност сърца. Това е написала в благодарствения адрес до МБАЛ „Медлайн“

, кмет на с. Браниполе. 

 

Родителите ѝ - Димитър /72 г./ и Станка /71 г./ се разболяват едновременно. В продължение на 11 дни се лекуват в домашни условия и въпреки че приемат антибиотици, състоянието им се влошава. „Бях разтревожена, защото татко има сърдечно-съдово заболяване, а майка ми е с диабет, сподели кметицата.- Позвънихме на Спешна помощ. След прегледа от медицинския екип бяха категорични, че двамата непременно и по най-бързия начин трябва да постъпят в болница. Тъй като и друг път нашето семейство успешно е лекувано в „Медлайн“, помолих да бъдат настанени там, а и близки ни бяха казали, че в това COVID-отделение се справят най-добре с коронавируса и вече са спасили доста хора.“

 

От двамата пациенти Димитър е в по-тежко състояние и се налага да бъде поставен на кислород. Съпругата му се възстановява по-бързо и е изписана по-рано, но вече и той е в дома си.

 

„Щастлива съм и безкрайно признателна най-напред на мениджърския екип, въвел отличната организация в работата на лечебното заведение, благодарение на която не е отказано лечение на нито един нуждаещ се, болни не се връщат. Няма липса на медикаменти, а за мое учудване храната, която се дава на пациентите е чудесна и в достатъчни количества. Специалните ми благодарности са за медиците“, каза Стоилова. Според нейните родители в „Медлайн“ работят най-самоотвержените лекари, медицински сестри и санитари. Те не само спасяват от смъртоносния вирус, но са изключително внимателни и отзивчиви към болните и всичките им нужди, но и към техните близки.

 

Димитър и Станка са очаровани от грижовното и топло отношение на целия персонал и са напълно сигурни, че са изкарали огромен късмет да бъдат приети в тази болница, защото сега имат шанса да посрещнат Новата година, в което не вярвали само преди дни.

 

Коментари