Публикация

София с мобилни екипи за поставяне на ваксини в домовете за възрастни хора

София с мобилни екипи за поставяне на ваксини в домовете за възрастни хора

Четири мобилни екипа за поставяне на ваксини на настанените в домовете за възрастни хора сформира Столичната община. Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.


Задачата им е да участват във втората фаза на поставянето на ваксини срещу коронавирус, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора.


Решението за това е взето на заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от общината.


По решения на Софийския оперативен щаб

 

във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции

 

– освен учителите и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.


От понеделник 4 януари, бяха възобновени учебните занимания на учениците от 1-ви до 4-ти клас в столичните училища. По искане на родителите се дава възможност и за продължаване на обучението в електронна среда.


По време на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че

 

мерките към момента дават резултат и засиленият контрол трябва да продължи

 

за да се запази тенденцията на по-малък брой заболели. През вчерашния ден хоспитализираните са 1184, като 215 от тях са в интензивни отделения. През последните две седмици екипите на СДВР са проверили 4169 карантинирани лица за спазване на мерките, както и на търговски обекти. Съставените актове са 147.

 

Коментари