Публикация

Назначиха национален специалист по здравни грижи

Назначиха национален специалист по здравни грижи

Държавният експерт в отдел „Организация и методология на медицинските дейности“ към Министерството на здравеопазването Пепа Василева е определена за национален специалист по здравни грижи.


Тя се занимава с разработване на административни и нормативни актове

 

концепции в областта на организацията и методологията на медицинските дейности, здравните грижи и медицинското образование и квалификация, както и с експертна дейност. Оттук нататък по всички въпроси, отнасящи се до специалистите по здравни грижи, становище ще бъде изразявано от националния специалист по здравни грижи, изтъкват от здравното министерство.


По отношение на сътрудничеството със Световната здравна организация ще бъде спазван установеният към момента административен ред.


„Убеден съм, че съвместната ни работа ще продължи, за да съумеем заедно да преодолеем настоящата здравна криза, предизвикана от епидемичното разпространение на COVID-19, и да положим начало на

 

мерки за овладяване на осезаемия недостиг на медицински специалисти

 

от професионално направление „Здравни грижи“, посочва здравният министър проф. Костадин Ангелов.


С това решение той изпълнява ангажимент, който пое на 30.12.2020 г. по време на среща с представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Коментари