Публикация

Започна имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на Moderna

Започна имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на Moderna

Започна имунизацията срещу COVID-19 с втората одобрена ваксина - тази на американската компания Moderna. Стартът беше даден в 8:30 часа в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом”, а

 

първата доза беше поставена на София Йорданова

 

старша сестра на централната реанимация в болницата и отговаряща за Covid отделението.


„Чувствам се прекрасно, вече много и по-спокойна и смятам, че направих най-правилния избор за себе си. Нямам абсолютно никакви притеснения за себе си. Смятам, че сложих филтър между себе си и заразата, за което искам да благодаря на абсолютно всички компетентни органи, участвали в тази безупречна организация. Аз работя на първа линия и като отговорен човек смятам, че избрах най-доброто за себе си. Бих препоръчала да следват моя пример, но, разбира се, това е акт на собствен избор. Не мога на всяка цена да ги задължа. Аз съм медицинско лице и съм наясно с последиците, които всъщност се оказа, че няма такива. Надявам се голяма част от населението да разберат това“, каза София Йорданова, веднага след като получи първата доза на ваксината, цитирана от БНР.

 

Общо 200 са желаещите да се ваксинират в „Майчин дом“

 

100 са получените дози от препарата.


Това е втора ваксинация в лечебното заведение. До момента с първата ваксина, пристигнала у нас – на Pfizer/BioNTech, са ваксинирани 100 души от персонала.


В сряда, 13 януари, в България бяха доставени първите 2400 дози от ваксината на Moderna, като с препарата ще бъдат ваксинирани медицински специалисти от столицата.

Коментари