Публикация

Тъмни петна по кожата? Има решение.

Ако искате да премахнете тъмните петна по кожата си, трябва да кажете НЕ на избелващите кремове. Ето защо…


Много от тези кремове съдържат живак. Американско изследване открило в 50 избелващи кожата кремове токсични стойности на живак, в 5 от тях с опасно за бъбреците съдържание.

Живакът е силна отрова, която може да увреди мозъка, да блокира различни органи и да предизвика мускулна слабост.

Бизнесът с производството на избелващите кремове е във възход и до 2015 година се очаква печалбите от него да достигнат 76 милиона долара годишно. Това означава обаче, че хиляди жени, които употребяват определени марки кремове са застрашени от отравяне със живак.   

Живакът не е единствената вредна съставка, която е открита в някои кремове. Хидроквинонът е другата. Той се свързва с появата на охроноза - обезобразяване и потъмняване на кожата, а според официалните здравни власти хидроквинонът предизвиква и рак.
 
Следвайте тези съвети за гладка и свежа кожа по естествен начин:

Преди всичко увеличете антиоксидантите в диетата си. Те са най-добрата защита от всички видове увреждания на кожата. Главните източници на антиоксиданти са плодовете, зелените листни зеленчуци, броколи, ядките и слънчогледовото семе.

Започнете да използвате естествени средства за чиста кожа. Киселините в лимоновия сок действат като ексфолиант и постепенно просветляват кожата. Изстискайте 1 лимон върху тампон от памук и го наложете директно върху съответното тъмно петно. Може да си направите сами избелващ крем като смесите половин чаена лъжичка лимонов сок с 1 чаена лъжичка бадемово масло и мед. Мажете се с него всеки ден, като го оставяте да престои върху кожата поне 10-15 минути.

Също така, през няколо дни ексфолирайте кожата си, за да отстраните мъртвите клетки от нея. След това прочистване тенът на кожата ви ще стане по-светъл.
 
Може да се предпазите от оцветяванията и от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата без да използвате пълните с химикали слънцезащитни средства. Опитайте с втриване на малко масло от манго или шеа в кожата.

Това се естествени средства за спиране на слънчевите лъчи, без токсични химикали. Може да използвате цинков оксид, минерал който осигурява рефлектираща бариера за кожата ви. Ще го намерите в аптеките и дрогериите.

*Ако имате някакви проблеми с кожата, по-добре се консултирайте с дерматолог. 

Коментари