Публикация

Форум за новостите в неврохирургията

Участие са заявили близо 200 специалисти...


Новостите в областта на неврохирургията ще бъдат представени по време на научен форум, който ще се проведе в Бургас от 28 до 31 октомври.

Деветнадесетата национална конференция по неврохирургия се организира от Българското дружество по неврохирургия и Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Бургас. Подобна проява лечебното заведение домакинства за пръв път.

Участие са заявили близо 200 специалисти от водещите клиники по неврохирургия в страната – УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, „Пирогов”, Военномедицинската академия, болница „Царица Йоанна” - ИСУЛ, „Токуда” и др. Своя опит ще представят лекари от Македония, Полша, Чехия, САЩ.

В научната програма са включени 30 доклада и научни съобщения по темите „Тумори на черепната основа”; „Спинална хирургия с подтеми – травми на гръбначния стълб и мозък; дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и мозък”. Научните съобщения отразяват опита и постиженията на българските неврохирурзи през изминалата година. Най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Председател на научния комитет на конференцията е проф. Венцеслав Бусарски – председател на Българското дружество по неврохирургия.

Паралелно с форума е организирано и изложение на медицински консумативи, лекарства и друга апаратура, използвана в неврохирургията.

Коментари