Публикация

Метаболитните заболявания във фокуса на Пловдивските зимни ендокринни дни

Метаболитните заболявания във фокуса на Пловдивските зимни ендокринни дни

Заболяванията на костния и минералния метаболизъм са темата на Пловдивските зимни ендокринни дни 2021 година. Заради настоящата епидемична обстановка ще бъдат под формата на уебинар в 2 сесии, който ще се проведат на 13 февруари 2021 г. (събота) от 9 ч. до 13.30 ч., дистанционно през платформа zoom. Webinar ID 985 0758 5743.

 

Предвижда се съвместно участие на академични преподаватели от Катедрата по Детски болести на МУ – Пловдив. Гост лектор ще бъде проф. Михаил Боянов от Медицински университет – София.

 

Зимните ендокринни дни стартираха през 2020 г. и преминаха при огромен успех

 

Пловдивските зимни ендокринни дни стартираха през 2020 г. и поставиха началото на поредицата от събития, с които Медицинският университет – Пловдив отбеляза своя 75-годишен юбилей. Това научно събитие беше проведено с голям успех и посрещнато с интерес както от академичната общност на МУ – Пловдив, така и от другите медицински университети в страната.

 

"Въпреки пандемията решихме този форум да бъде проведен отново, за да продължим прекрасната инициатива, а и дигиталните технологии ни дават възможност за това. Само така ще можем да превърнем Пловдивските зимни ендокринни дни в традиционно научно събитие, организирано от Катедрата по Ендокринология, под егидата на МУ – Пловдив", заяви проф. д-р Мария Орбецова, началник на Клиника по Ендокринология и болести на обмяната при УМБАЛ "Св. Георги" и ръководител на Катедрата по Ендокринология в Медицинския университет под тепетата. 

 

Вижте програмата в прикачения файл.

 


Линк за регистрация:

https://zoom.us/webinar/register/WN_nk8-uvuDQv2JlpCPg1TqLQ

 

 

Прикачени файлове

Programme-Endodni-2021.pdf

Коментари