Публикация

Премиерът Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите при пандемията

Премиерът Борисов: Майсторски предотвратяваме опасностите при пандемията

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“.


Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици.


Премиерът сравни

 

настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни

 

и въведените там строги мерки.

И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?, попита реторично министър-председателят.

Бойко Борисов отбеляза, че разбира

 

затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси


„Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът. Той добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.


„Това не е нагласата на целия туристически бранш“, отбеляза от своя страна кметът на Банско Иван Кадев и добави: „голямата част разбират мерките у нас и ги приемат. Защото е много тънка границата между живота и здравето на хората и бизнесът. И благодарят за мерките, които правителството прилага“.

Коментари