Публикация

Дезинфекцирахме срещу вируси и бактерии с нанотехнологична течност

Дезинфекцирахме срещу вируси и бактерии с нанотехнологична течност

С нова и най-модерна технология за дезинфекция  бяха обработени всички помещения и повърхности в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Препаратът представлява нанотехнологична течност, с която се покрива всяка една повърхност, като в рамките на 6 часа след обработка на повърхността се изгражда мрежа от кристали, наподобяващи „мечове“ - изключително твърди, остри и положително заредени. След шестия час третираната повърхност е антибактериална и антивирусна. Вирусите и бактериите, попадайки на тази повърхност, чисто физически се пробиват от тези “мечове" и умират в рамките на секунди. Този процес на антибактериалност на третираната повърхност продължава около една година.

Предпазват онкоболните от COVID-19

От началото на месец  декември 2020 г.  с бързи антигенни тестове за Covid–19 се тестват всички пациенти на Онкодиспансера. Целта е да бъде ограничена на максимум възможността  вирусът да проникне сред онкоболните.

 

За нас е особено важно да не допускаме вирусът да „влезе“ при пациентите ни. Поради спецификата на лечението, което им се прилага, тяхната имунна система е много слаба и всеки вирус би бил опасен за тях. Тестването с антигенни тестове засега дава достатъчно добър резултат и ние ще продължим да го прилагаме,

коментира и.д. управител на  Комплексен онкологичен център – Пловдив доц. д-р  Пламен Фотев д.м. 

Той обясни, че през ден се откриват безсимптомни пациенти вирусоносители, които биват установени при тестването и са насочвани за лечение към личния лекар.

 

„Пазим както пациентите, така и лекарите си. Поставили сме два контейнера за взимане  и обработване на  проби, както и навес, който да бъде използван при лошо време. За да се предотврати струпването на много хора, от отделенията, в които следва да постъпват пациентите ни, се дават точно определени часове, в които трябва да дойдат. За съжаление не винаги часовете се спазват, но нашите служители са инструктирани да реагират незабавно при  такива ситуации.“  поясни доц. д-р Фотев д.м.

 

 

Коментари