Публикация

Крем може да замени оралните контрацептиви

Революционен контрацептивен крем за тяло може да замени хапчетата.


Жените трябва само да втрият малко количество гел върху ръцете, краката, раменете или корема си веднъж дневно, за да са сигурни, че няма да забременеят.

Кремът досега се оказва също толкова ефективен, колкото и хапчетата.

Решаващото в случая е, че кремът не причинява същите странични ефекти - увеличаване на теглото, акне, промяна в настроението, главоболие и т.н., които засягат 40 на сто от тези, които вземат орални контрацептиви.

Експерти смятат, че поради тази причина може да се окаже популярен сред стеснителните момичета и може в крайна сметка да помогне за преодоляване на нарастващия процент тийнейджърки бременностти.

Кремът, наречен Nestorone Estradial, може да бъде предпочетен и от много други жени, които не обичат да помнят дали са взели хапчето.

Гелът, който е разработен от учени в Ню Йорк, съдържа комбинация от половите хормони естроген и прогестерон (като повечето контрацептивни таблетки), но съдържа различен вид прогестерон,  който в началото на проучвания е показал много по-малко странични ефекти.

Кремът бързо се абсорбира от кожата, без остатък, а естрогенът и прогестеронът се отделят в кръвта. Това пречи на нормалното производство на хормоните, за да се намали риска от бременност.

Коментари