Публикация

БЛС ще подпомогне финансово 75 бъдещи лекари

БЛС ще подпомогне финансово 75 бъдещи лекари

В условията на пандемия и покачващите се очаквания на обществото към лекарите, още повече се засилва необходимостта от стимулиране на бъдещите лекари, които се оказват едни от най-полезните в COVID отделенията и благодарение на своя младежки ентусиазъм и добра експертиза активно участват в овладяване на ситуациите. Поради тази причина Българският лекарски съюз реши да подпомогне финансово 75 бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс, специалност „Медицина“, в хода на тяхното академично израстване.

 

Те ще получават ежемесечна стипендия от 150 лв. за период от 9 месеца

 

За сравнение през миналата година финансово стимулиране получиха 45 бъдещи лекари от цялата страна.


Всеки един от кандидатите бе оценен по предварително изготвени и одобрени критерии. Сред тях са среден успех от началото на следването до момента над 5.00, както и заявено от кандидатите желание да участват в различни инициативи на БЛС и партньорските организации.


Д-р Нели Нешева - председателят на Комисията, класирала стипендиантите, заяви, че тази година в надпреварата са се включили 135 кандидати и повече от половината от тях – 75, ще получат финансово подпомогне.

В условията на пандемия е още по-голяма необходимостта от стимулиране и се радвам, че успяхме да увеличим значително броя на бъдещите ни колеги, които ще бъдат подпомогнати. Благодаря на всички, които се отзоваха. Всеки един заслужава и във Вас е нашата надежда, коментира д-р Нешева.


БЛС благодари на фирмите партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно - Novartis България, АбВи България, Амджен България, Janssen България, Байер България, Гедеон Рихтер , ARPharM, Pfizer и Астра Зенека България.

 

БЛС подкрепя бъдещи лекари
Списъкът с класираните стипендианти можете да видите в прикачения файл. Всички одобрени ще получат подробна информация на предоставения от тях имейл до 05.02.2021 г. Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: +359 (2) 954 94 60.


Напомняме, че

 

целогодишно продължава финансирането на участия в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години

 

специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и не са отчислени към датата на подаване на заявлението.


Документи се приемат на адрес: гр. София, бул. „Акад. Ив. Гешов“ № 15, Център по хигиена, ет. 2, офис 6 от 09:00 до 17:00 часа.

 

Прикачени файлове

списък одобрени.docx

Коментари