Публикация

Онлайн „Училище за родители“ започва през март

Онлайн „Училище за родители“ започва през март

Новата онлайн програма на „Училище за родители“ на болница „Софиямед“ започва през март.

 

Лекциите са всяка сряда от 15:00 часа във фейсбук страницата Училище за родители „Софиямед“


„Училището за родители предоставя възможност на бъдещите майки и татковци за онлайн лекции със съвети на изявени специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията, педиатрията, анестезиологията за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете“, каза в „Хоризонт до обед“ Ангелина Петкова, мениджмънт „Връзки с обществеността“ на лечебното заведение.


Бъдещите родители имат възможността да научат от специалистите и гост лекторите на училището, сред които са консултанти по кърмене, здравословно хранене и като цяло отглеждане на новороденото,

 

всичко по-важно, свързано с живота на бебето до 1 годинка


Лекциите са безплатни


„Раждането е стресова ситуация за родителите, затова са необходими и полезни лекциите. Бъдещите майки се интересуват от много неща, като включително трябва ли да се лекуват по време на бременността – много от тях мислят, че е опасно да се пият лекарства, а това съвсем не е така“, поясни д-р Жана Станева, началник Неонатологично отделение в УМБАЛ „Софиямед“.


„Все още няма доказателства за това, че коронавирусът преминава в плода по време на бременността и го уврежда, но при преболедувала майка бебета може да образуват антитела“, допълни д-р Станева.


В училището бъдещите майки упражнят дистанционно различни техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес. Могат да се „упражняват“ и върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.

 

Коментари