Публикация

Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България

Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България

Уважаеми колеги магистър-фармацевти,


Днес е Денят на съсловната ни организация.


На 10 февруари 2007 година в София за първи път се проведе Учредителен конгрес на магистър-фармацевтите в Република България. Преди 14 години заедно поставихме основите на Българския фармацевтичен съюз.


10 февруари е ден първи за нас, ден в който поглеждаме назад, за да почетем нашите основатели и да осмислим стореното, да се поздравим за усърдната работа и да начертаем смелите планове за бъдещето на нашата високохуманна професия.


През изминалата година в храма на Гален имаше облаци и бури, имаше битки за живота и здравето на нашите пациенти

 

семейства и за нас самите. Пандемията Covid-19 ни постави пред изпитания на морала, етиката и професионалните стандарти на магистър-фармацевтите.


Преминахме единни и сплотени като съсловие през битките, които още отзвучават, но хоризонтът пред нас е ясен – здравето на нацията стои над всичко.


От името на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз ви поздравявам с Деня на съсловната организация. Благодаря ви за всеотдайната работа, за честността и вярата в хуманната ни мисия. Благодаря за отстояването на правдата, колкото и горчив да е този лек. Възхищавам се на професионализма и високия дух на българския магистър-фармацевт. Благодаря за примера, който давате на младите колеги.


Пожелавам безоблачни дни, дръзки мечти и здраве, за да служим с достойнство!
Честит празник!

Проф. Асена Сербезова, дф
Председател на
Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз

Коментари