Публикация

Огестан - гарант за здравето на бременната и плода

Огестан - гарант за здравето на бременната и плода

Бременността е физиологично състояние, през което жената трябва да се придържа към пълноценен хранителен режим и да има физическа активност, защото те допринасят за правилното развитие на бременността и спомагат тя да завърши с нормално развит плод. Това заяви утвърденият пловдивски гинеколог д-р Георги Крумов

 

Организмът на бременната има повишени нужди от определени микроелементи, важни за развитието на плода, както и за периода на кърменето след раждането. Те не винаги могат да се доставят чрез храната, защото много често количествата, които жените приемат, не са достатъчни.

 

Освен това в първия триместър при жената се забелязва повишена чувствителност на гастроинтестиналния тракт, което води до гадене, повръщане и оттам до недоброто усвояване на всички хранителни вещества. Статистическите данни доказват, че под 50 микрограма йод на ден може да провокират гуша с високи стойности на TSH и ниски стойности на тироксин. Рисковете са за ретардация на плода в първия и втория триместър от неговото развитие. Ето защо приемът на хранително добавка, съдържаща йод, е изключително важен.

 

На пазара се предлагат хранителни добавки, специално създадени за бременни

 

Огестан е вече утвърден и добре познат продукт, създаден специално за нуждите на бременната жена. Комбинира в себе си фолиева киселина, витамин D3, йод и витамин Е. Формулата на продукта е разработена според разбиранията на съвременната медицина и съдържа най-необходимите вещества за нормално протичане на бременността.

 

д-р Георги Крумов
д-р Георги Крумов

Само с една капсула бъдещата майка си набавя 100% от препоръчителния дневен прием на фолиева киселина, уверява д-р Крумов. Тя подпомага развитието на бебето, като го профилактира за дефекти на невралната тръба, а при майката снижава риска от артериална хипертония. Омега-3 мастните киселини в него и по-специално докозахексаеновата киселина подпомагат развитието на ретината и мозъка на плода, както и подобряват усвояването на есенциални мастни киселини от майката, които приема с дневната си диета.

 

Витамин D в Огестан също дава 100% от препоръчителната дневна доза. Той е важен, особено в студените дни, когато прекарваме ограничено време навън. Предпазва от неонатална хипокалцимия и рахит при развиващото се бебе. Заедно с това оптимизира калциевите запаси в организма на майката и редуцира риска от прееклампсия, едно много сериозно усложнение на бременността, също свързано с възможна ретардация на плода.

 

 

 

Приемът на Огестан е добре да започне преди началото на бременността

 

В тази уникална комбинация на Огестан са включени още витамин Е, представляващ 80% от препоръчителния дневен прием при жената. Той предпазва Омега-3 мастните киселини при жената от окисляване и така създава оптимален ефект от комбинацията в нейния организъм.

 

Приемът на Огестан е много добре да започне преди установяване на бременността, препоръча д-р Крумов. Подходящ е за жени, които планират да имат дете, за вече забременелите, както и в периода на кърменето.

 

Можем да кажем, че това е много точна и в същото време добра комбинация, тъй като съдържанието на съставките са сведени до най-необходимото, за да окаже максимално благотворно влияние върху организма на жената

 

 

Коментари