Публикация

БЛС ще подпомогне финансово още 10 бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс

БЛС ще подпомогне финансово още 10 бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс

Общо 85 бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс специалност „Медицина“ ще получават ежемесечна стипендия от 150 лв. за период от 9 месеца. Благодарение на допълнително получена финансовата подкрепа, програмата се разширява с още 10 стипендианти. За сравнение през миналата година финансово стимулиране получиха 45 бъдещи лекари от цялата страна.


В условията на пандемия и покачващите се очаквания на обществото към лекарите,

 

още повече се засилва необходимостта от стимулиране на бъдещите лекари

 

които се оказват едни от най-полезните в COVID отделенията и благодарение на своя младежки ентусиазъм и добра експертиза активно участват в овладяване на ситуациите.


Всеки един от кандидатите бе оценен по предварително изготвени и одобрени критерии

 

Сред тях са среден успех от началото на следването до момента над 5.00, както и заявено от кандидатите желание да участват в различни инициативи на БЛС и партньорските организации.


БЛС благодари на фирмите партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно - Novartis България, АбВи България, Амджен България, Janssen България, Байер България, Гедеон Рихтер , ARPharM, Pfizer и Астра Зенека България.


Списъкът с допълнително класираните 10 стипендианти можете да видите в прикачения файл.

 

Всички одобрени ще получат подробна информация на предоставения от тях имейл до 23.02.2021 г. Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: +359 (2) 954 94 60.


Напомняме, че

 

целогодишно продължава финансирането на участия в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години

 

специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и на се отчислени към датата на подаване на заявлението.


Документи се приемат на адрес: гр. София, бул. „Акад. Ив. Гешов“ № 15, Център по хигиена, ет. 2, офис 6 от 09:00 до 17:00 часа.

 

Коментари