Публикация

Правим „зелен коридор“ за ваксиниране срещу COVID-19 от неделя

Правим „зелен коридор“ за ваксиниране срещу COVID-19 от неделя

МБАЛ „Медлайн“ се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, съобщиха от мениджърския екип на лечебното заведение.

От 10 ч. утре, 21 февруари 2021 г., в кабинета за имунизации срещу короанавирус в болницата всеки, който желае, ще бъде ваксиниран. Предварително записване не е необходимо, но носенето на предпазни маски е задължително.

 

Кабинетът е разположен срещу регистратурата на МБАЛ „Медлайн“, до Спешния сектор. Входът към него е от ул. „Филип Македонски“ 37 в Пловдив. Всички пациенти, които дойдат, ще бъдат консултирани и след като попълнят документа за информирано съгласие, ще бъдат имунизирани с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford. На ваксинираните ще бъдат издадени ваксинационни паспорти.

 

Със създаването на „зелени коридори“ от утре лечебното заведение цели да увеличи темпа на имунизациите в 4-та фаза, съгласно националния ваксинационен план, както беше и в първите три, в които МБАЛ „Медлайн“ също взе активно участие.

Коментари