Публикация

Излезе ноемврийският брой на сп. „Health.bg”

Как ще се решават проблемите на здравната реформа, как ще се финансира системата, каква ще бъде ролята на честните осигурителни фондове?


На тези и много други базисни за здравеопазването въпроси отговаря министърът д-р Стефан Константинов в новия брой на списание „Health.bg”.

И пак на реформата са посветени коментарите на представители на всички парламентарни групи. Предлагаме ви становищата на Десислава Атанасова (ГЕРБ), председател на Комисията по здравеопазване, д-р Евгений Желев (БСП), бивш министър на здравеопазването, д-р Ваньо Шарков (СДС), д-р Хасан Адемов (ДПС) и Цвета Георгиева („Атака”).

Недостигът на кадри в здравеопазването е втората основна тема в ноемврийския брой на списанието. Проф. Ваньо Митев, ректор на МУ-София, споделя, че е силно притеснен за бъдещето на професията. Според него една от най-важните стъпки трябва да бъде адекватното финансиране.

Как оцелява медицинският университет в Печ, Унгария, ще научите от неговия ректор проф. д-р Валер Чернуш.

Анкетата с български студенти по медицина недвусмислено потвърждава, че дефицитът на кадри в професията ще се задълбочава.

В рубриката „Ветерани” гостува акад. проф. Григор Велев. Той е един от малкото хора, които могат да поставят точна диагноза не само на родното здравеопазване, а и на цялото българско общество.

Коментари